sâmbătă, 10 octombrie 2009

Antrenament Duatlon 2009

Astazi am ratat tura cu baietzii (Andrei si Mishi) asa ca m-am gandit sa combin alergarea cu bitza sa vad cum merge. Singura alternativa a fost sa alerg pe Sportiv ca nu aveam cu cine sa las bitza in cazul in care alergam pe traseul de la Duatlon.
Pe Sportiv am alergat 20 de ture (6Km) dupa care m-am urcat pe bitza fara sa fac pauza (ca asta urmaream) si m-am deplasat pana Sub Tampa de unde se da startul. Am baut o gura de apa si am plecat pe traseu pana in Saua Tampei. De aici m-am intors pe acelasi drum pana Sub Tampa si m-am dus din nou pe Sportiv. Am mai bagat 10 ture (3Km) si m-am carat acasa ca ma luase foamea :))
Una peste alta pare ca merge si alergarea si bitza cu conditia sa nu fortez pe nici un traseu. Ramane de vazut la concurs cum va fi.

vineri, 9 octombrie 2009

Antrenament Duatlon 2009

Azi a urmat alergarea in program :) Fiind sfarsit de saptamana am avut in plan sa-i dau in gura ca la casa de cultura :))) Saptamana urmatoare fiind concursul imi voi conserva energiile si nu voi mai forta :)
Asadar m-am dus in oras si am alergat pe traseul de la Duatlon. Am bagat tare pe prima parte a traseului pana dupa partea cu scarile (am urcat scarile in alergare fara oprire de data asta) :) si de la Liceul Sportiv si pana la finish am alergat mai cu bagare de seama gandindu-ma ca ma voi urca pe bicicleta dupa ce termin tura. Oricum nu cred ca puteam alerga mai tare de atat :)
Azi mi-am batut recordul pe traseul de la Duatlon terminand in 22 minute si 56 de secunde :)))
Tin sa mentionez inca odata ca timpul asta va fi de domeniul fantasticului la concurs :) avand in vedere ca urmeaza tura de bitza care este rupere si inca o tura de alergare. :)))) Dar pentru statistici este bun :)

joi, 8 octombrie 2009

Antrenament Duatlon 2009

Dupa o zi de pauza am iesit iar cu Mishi cu bitzele tot pe traseul de la Duatlon. Azi am ajuns mai repede acasa, am mancat bine si am avut timp si de incalzire pana a venit Mishi de la munca :)
Pana in Saua Tampei am scos un timp mai bun chit ca nu mi s-a parut ca am depus asa efort mare ca luni :)) ... plus ca azi nici nu am mai gafait ca o locomotiva. Se vede diferenta clar intre o zi in care esti obosit si nemancat bine si o zi in care esti ok din toate punctele de vedere.
A mers bine si pana in Poiana lui Stehil chiar daca nu am fortat ca luni. Din pacate pe coborare ne-a prins intunericul :)) si debia vedeam pe unde mergem. A fost cam nasol ca pe unele portiuni era chiar intuneric de nu vedeai ursu nici daca era la 2 metrii de tine :))). Nu am terminat traseul ca am luat-o spre Schei ca nu mai avea rost sa mergem pana Sub Tampa. Se pare ca se intuneca din ce in ce mai repede ca luni am fost cam pe la aceeasi ora si parca nu s-a intunecat asa repede :))))

marți, 6 octombrie 2009

Antrenament Duatlon 2009

Azi aveam de la bun inceput in plan sa alerg mai ales ca ieri am facut traseul de bitza. Numai ca nu stiam daca sa alerg pe plat pe strada Crinului s-au sa ma deplasez in oras sa alerg pe traseul de la Duatlon. Problema era ca nu prea aveam chef sa ma deplasez pana in oras cu autobuzul.
Spre norocul meu, am vorbit cu Simona pe messenger si am stabilit ca pot sa merg cu bitza si sa o las la ea cat alerg pe traseu (sta aproape de locul cu pricina) :))))
Asa ca m-am deplasat cu bitza pana in oras si am lasat-o in curte la Simona. De aici m-am indreptat agale spre locul de start. Mi-am pregatit cronometrul, mi-am tras sufletul si am pornit :)
Pana dupa ziduri merge destul de bine dar de unde incepe urcarea spre Turnul Negru si pana sus la Turnul Alb e o portiune care te rupe :) am ajuns sus gafaind ca o locomotiva. De aici urmeaza coborare pana la Biblioteca Centrala si bagi si pe zona asta ca sa nu pierzi timp :) deci nu prea poti sa-ti tragi sufletul nici pe portiunea asta. De la Biblioteca Centrala pana dupa Ziduri unde incepe urcarea pe scari am alergat mai catinel sa-mi trag sufletul stiind ce ma asteapta. Scarile le-am urcat in alergare aproape pana sus unde nu am mai putut si restul le-am urcat normal :)
De aici urmeaza coborarea pe unde s-a urcat pe ruta Turnul Alb - Turnul Negru si apoi pana in dreptul Portii Schei traseul este plat. Din dreptul Liceului Sportiv si pana la start este urcare, portiune care te rupe iar. Din dreptul startului urmeaza o portiune fara dificultate (dar destul de lunga) pana in dreptul coborarii spre Star si inapoi pana la start.

Cronometrul s-a oprit la 23 minute si 56 de secunde. Cam 2 minute mi-a luat sa-mi revin dupa tura asta de alergare.
Probabil ca daca si la concurs o sa alerg in ritmul asta nu stiu daca o sa mai pot face mare branza cu bitza mai ales ca dupa bitza va mai trebui sa mai bag inca o tura de alergare. Cred ca nu stiu in ce m-am bagat :))) mai ales ca nici nu pot sa merg la concurs si sa ma dau relax. Nu mai zic ca trebuie sa-l intrec si pe Andrei :))))))

Dupa astea 2 zile in care am facut si traseul de bitza si traseul de alergare concluzia e ca va fi foarte greu sa le fac cumulat la concurs :) dar voi incerca. Sper sa apuc pana la concurs sa fac cumulat macar o tura de alergare si apoi tura de bitza sa vad ce inseamna :)
Pentru asta am nevoie de cineva sa stea cu bitza cat timp alerg :)))) sper ca voi gasi pe cineva pentru asta :))

luni, 5 octombrie 2009

Antrenament Duatlon 2009

Azi eram nehotarat ce sa fac, sa alerg, sa ies cu bitza .... chiar nu stiam. Eram la munca cand am primit un mesaj de la Mishi :) care continea un singur cuvant "Antrenament?" :)
Asa ca am hotarat cu Mishi sa mergem sa facem traseul de bitza de la Duatlon. Amandoi am mancat foarte repede ceea ce nu a fost prea ok dar treaca mearga. Problema principala e ca ajungem acasa de la munca pe la 16:00 -17:00 si cum se intuneca destul de repede nu avem timp prea mult de pierdut.
Am ajuns Sub Tampa de unde se da startul si ne-am revigorat cu niste apa inainte de plecare (inca nu avem bani sa ne dopam si nici nu stim cu ce :)))) ).
Am plecat ca de obicei pe traseu destul de tare ( inconstienta la putere ) astfel ca pana in Saua Tampei am urcat in 24-25 minute ... Mishi un pic mai repede cu vreun minut. Am facut pauza de revigorare dupa care am plecat spre Poiana lui Stehil. Portiunea asta a mers un pic mai bine ca am scapat de efortul de inceput (gafaiala de locomotiva) si am ajuns intr-un timp destul de bun sus chiar daca pe traseu pe Mishi la apucat un carcel, ceea ce la oprit din drum si in modul asta l-am ajuns si eu :))))
Coborarea a fost ok, pot spune ca am coborat cel mai rapid anul asta :))) si la sfarsitul traseului cronometrul s-a oprit la 1 ora si un pic.
Una peste alta a fost o tura reusita din punctul meu de vedere. Iesirile cu Mishi ma fac sa progresez ca el trage destul de tare :)))) si eu incerc sa ma tin dupa el.

Un lucru este cert: la concurs avand in vedere ca voi alerga 5 Km inainte de a ma urca pe bitza cu siguranta timpul va fi mult mai mare :))))