duminică, 1 noiembrie 2009

Concurs Duatlon Cetatea Brasovului 2009


Acest concurs este dedicat Simonei.

(cu ambitie si perseverenta reusesti intotdeauna :)) te asteptam la anul sa ni te alaturi)

In sfarsit a venit si ziua concursului ... ca tare vroiam sa treaca sa scap de-o grija :))))
Din pacate Sambata seara am continuat sirul petrecerilor inceput Joi si am "reusit" sa ma imbat. Mi-a fost cam rau noaptea dar am reusit sa ma odihnesc un pic inainte de concurs. Ca si la concursul de la Sfantul Gheorghe m-am prezentat si la Duatlon cam "obosit". La noi in grup asa e traditia sa mergem la concursuri rupti in gura :))) ... si mai vrem sa ocupam si locuri fruntase :))

Promit solemn ca asta e ultimul concurs la care ma prezint asa. Daca o sa mai merg la vreun concurs o sa ma prezint asa cum trebuie ca sa vad cu adevarat pe unde mi-e nivelul si sa nu am nici-o scuza :))))

In concluzie dupa fiecare concurs la care m-am prezentat "nakaut" si am reusit sa ma clasez pe un loc cat de cat bunicel (nu-mi dau seama cum) mi-a parut rau ca nu am fost ok vazand "dupa razboi" ca puteam sa obtin un loc mult mai bun. Cam asa a fost la fiecare concurs dar am continuat in acelasi stil :(

Sa va povestesc acuma cum am "petrecut" eu la Duatlon :))

La inceput as vrea sa multumesc din tot sufletul grupului nostru format din Dana, Raluca, Mihai, Andrei si Alex pentru incurajarile frenetice din timpul concursului, Simonei si lui Sebi ca au venit special pentru mine ca sa ma incurajeze :)))) ... MC-ului care vorba lui Mihai a facut un show de zile mari motivandu-ne asa cum trebuie si nu in ultimul rand oamenilor de la punctele de revitalizare si de pe traseu care m-au alimentat cu "combustibil" si cu multe incurajari.
Este evident ca toate incurajarile primite m-au facut sa trec mai usor peste greutatile traseului si sa termin :)))

Eu m-am inscris la Hobby masculin impreuna cu Andrei considerand ca proba de stafeta e prea usoara :))) ... "da ce eu sunt de stafeta?" ... asta se intampla cu vreo luna jumate inainte de concurs nestiind prea bine ce ma va astepta :)))
Andrei pana la urma a renuntat la concurs si a ales sa faca poze (unele de exceptie cei drept).

Asadar cu 1 ora si ceva inainte de start ne-am prezentat toata gasca la fata locului :) sa ne inscriem si sa ne pregatim moral pentru acest concurs. Vremea a fost aspra cu noi si de data asta oferindu-ne un frig patrunzator considerand ca traseul nu era destul de dificil pentru noi :)))
Dupa o incalzire prin preajma standurilor ne-am prezentat la start pentru tura de alergare. A inceput numaratoarea inversa si s-a plecat ca din pusca. Din prima secunda a trebuit sa incep cu chestii gen "wait for me... wait for me" ... "ce-au mancat astia ?" ... "da unde va credeti ma la olimpiada ?" :))))))) ... da i-am lasat pe campioni sa alerge in stilul lor si eu am alergat in ritmul meu. Din pacate cred ca oboseala si frigul m-au tras un pic in jos resimtindu-ma destul de repede. Pe la turnuri deja ma busea plansul numai gandindu-ma cat mai este din traseu :)) Dar incurajandu-ma singur si gandindu-ma la diverse "inghiteam" din traseu :)) Daca la antrenamente scarile le-am urcat in alergare acuma le-am urcat la pas tinandu-ma de balustrada :)) dar cred ca am fost foarte inspirat facand asta ca mi-am pastrat mai multa energie pentru restul traseului. Am terminat prima tura de alergare relativ ok neavand notiunea timpului si mi-am luat bitza si am taiat-o pe traseu. Pe prima portiune spre surprinderea mea mi-au alunecat cauciucurile destul de mult pe frunzele ude, acest lucru intamplandu-se si celor din fata mea. Si inca nu incepuse urcarea spre pietrele lui Gabone. Pana in Saua Tampei am mers relativ ok aproape ca la antrenamente deci destul de multumitor pentru mine. In saua Tampei m-am revitalizat ca aveam nevoie si am continuat traseul spre Poiana lui Stehil. Pe portiunea asta am avut ceva probleme dandu-ma jos de pe bicicleta pe zone in care de obicei nu faceam asta. Cu chiu cu vai am ajuns si in Poiana lui Stehil. De aici stiam ce ma asteapta si vroiam numai sa ajung intreg jos :))) M-am dat si pe coborare de multe ori jos de pe bitza pe zone unde de-asemenea de obicei nu ma dadeam jos dar fiind noroi nu puteam controla bitza calumea si am evitat cazaturile. Am ajuns si la portiunea mai tehnica din traseu unde Andrei se distra facand poze la toti participantii :))) si a tipat la mine sa bag mare :))) ... da ... proasta inspiratie pentru el ca eu eram cam distrus si au urmat cateva beep-uri :))))
Prin zona Liceului Forestier a urmat un "push the bike" ... si cum ma chinuiam eu sa urc pe acolo se auzea MC-ul anuntand cu fast locul 3 la stafeta :))))) ... "extraordinar ... anul acesta s-a mers foarte tare ... bla bla bla" ... aoleu ce moment ... parca cazuse cerul pe mine :))) ... au urmat iar chestii gen "cum mama naibii", "hai da-o dracu", "da chiar asa?" :)) da mi-am zis ca si eu pot si am continuat cursa :)))
Am terminat si traseul de bitza si am inceput ultima alergare. In zona standurilor mi-am primit iar doza de incurajari de la fete (Raluca si Dana) care au indurat frigul pentru noi si carora le multumesc inca odata :)))
Ultima alergare a fost cam de cosmar lasandu-ma puterile incet si sigur :))) Cand am ajuns in zona Bibliotecii Centrale m-au luat carceii la muschii de deasupra genunchilor :)
Carceii nu au fost puternici ca m-am oprit la timp. Mi-am scos un ac de siguranta de la numarul de concurs si m-am intepat in zona cu probleme si au disparut carceii si am putut continua alergarea (tehnica asta o stiu de cand mergeam la inot) :)) Cand am ajuns in zona dinspre Star m-au luat iar carceii in acelasi loc si am repetat operatia de dinainte :))) Pana la sosire nu am mai avut probleme terminand astfel Duatlonul :)))

In zona de finish gasca formata din Raluca, Dana, Andrei, Mihai si Alex ma asteptau si cand m-au vazut au inceput sa ma incurajeze frenetic si am uitat pe moment de toate problemele de pe traseu si am trecut linia de sosire cu zambetul pe buze si foarte bucuros. Va multumesc inca odata la toti pentru incurajari :)))

Da, am reusit sa termin Duatlonul si spre uimirea mea l-am terminat chiar in prima jumatate a clasamentului.

Oficial am terminat la categoria Hobby masculin pe locul 11 din 47 de concurenti. Este un rezultat extraordinar pentru mine dar raman totusi cu regretul ca puteam termina cu siguranta in primii 10 daca ma prezentam asa cum trebuie la concursul asta.
Acum regretele sunt de prisos asa ca la anul voi sari peste petrecerile de dinainte de concursuri :))) ... asa ca sa nu mai incercati sa ma corupeti :)))) ca aia sunteti :))))

Felicitari si echipei MTB Brasov formata din Mihai (bitza) si Alex (alergare) pentru obtinerea locului 10 la proba de stafeta. Sincer daca eliminam echipele de profii de la aceasta categorie ajungeati pe podium :))))

Inainte de concurs

aoleu paparazzi astia :) imi furau tehnica de la incalzire :)))

dupa prima alergare ma pregateam sa-mi iau bitza de la standuri

uha ce grabit eram :)) deci se poate :)

da ne miscam si noi mai cu talent :)))

poza de pe traseu facuta de Andrei :)

inainte de finish in uralele suporterilor :)) ... cel mai frumos moment :))

Campionii Campionii ole ole ole :)))

mda deci la concursul asta am distrus mitul ca sunt mai slab ca surorile David :) depasind-o pe David Silvia care a concurat la Hobby feminin cu ~33 minute :))
am promis echipei MTB ca nu o sa se intample asta ca arunc bitza de pe bloc :))))

P.S. la anul mai ramane sa ma duelez cu Andrei :)) ca anul asta ne-am dat loviti care mai de care :)))

Pentru alte comentarii si poze vezi link-urile:
http://mountain-bike-brasov.blogspot.com/
http://asoimu.blogspot.com/
http://omaimutzica.blogspot.com/
http://www.duatlon.ro/