duminică, 17 iulie 2011

Traseu Brasov - Predeal - Sinaia - Cota 1400

Azi mi-am propus sa ies la o tura pe sosea dar ceva mai lunga sa pot pedala macar 2 ore sa mai fac ceva conditie fizica.
M-am trezit pe la 10:30 si am vazut ca e soare afara (se anuntase ploaie pt azi), m-am echipat si am iesit pe usa.
In cap aveam sa merg pana la Predeal si de acolo daca mai sunt in stare de ceva, sa merg pana la Sinaia ca stiam ca este coborare de la Predeal incolo. Pentru intoarcere aveam ca plan de rezerva trenul :)
Pana la Predeal am mers fara oprire si m-am ostenit un pic, aveam deja picioarele destul de obosite, asa ca am facut pauza de o ciocolata :) Am stat pe o banca vreo 10 - 15 minute si mi-am revenit foarte bine si mi-am zis ca pana la Sinaia merg fara probleme.
Ce-i drept pe coborare nu-i ca pe urcare :) si pana la Sinaia am mers destul de rapid fara sa ma obosesc prea tare. Am ajuns in parcul Ghica unde am mai luat o pauza de o ciocolata si redbull dupa care am zis sa pornesc spre Cota 1400, sa merg pana unde pot.
Am urcat numai pe sosea si tiptil tiptil am reusit sa ajung si pana la Cota 1400 :)
Am admirat peisajul dupa care am inceput coborarea cu tinta clara Gara Sinaia :) Imediat dupa ce am inceput coborarea la vreo 200 m am vazut si eu pentru prima oara un urs in natura (exceptand ursii din racadau) :) I-am zis stai asa nu misca sa pot sa-ti fac o poza si a stat foarte cuminte. Mos Martin admira in voie turistii :)
La intoarcere cand eram pe la Timisul de sus s-a pornit o ploaie torentiala cu descarcari electrice. Asa ca din Gara Brasov pana acasa am mers pe ploaie, ce-i drept imi era dor si de asta.





Traseul parcurs dar doar pana la Cota 1400. Pana la Vf. Furnica sper sa ajung in viitorul apropiat :)
In total pana la Gara Sinaia de unde am luat trenul am mers pe bitza 4 ore. La timpul asta se adauga si pauzele :)


Bike route 1014259 - powered by Bikemap