sâmbătă, 18 iunie 2011

Prima ieseala mai sanatoasa :)

Cu cateva zile inainte am primit pe facebook o invitatie de a participa la un concurs exclusiv amatorilor, undeva prin Bran.

Mi-am zis ca e o sansa buna de a face ceva mai multa miscare si am intrat pe site-ul http://www.outdoorromania.ro sa vad despre ce este vorba.
Concursul a constat in parcurgerea unor ture de 3.5 Km timp de 90 de minute.
Aveam doua posibilitati de a ajunge la Bran, una fiind cu trenul pana la Rasnov si dupaia pe bicicleta pana la Bran sau sa merg pe bicicleta tot drumul.
Am ales a doua varianta calculandu-mi inainte ca sunt 30 Km pana la startul concursului si numai bine ma incalzesc :)
Asadar Sambata dimineata pe la 7:20 am plecat de-acasa spre Bran. Am mers destul de bine pana la Bran, de unde a inceput calvarul. Vreo 12 Km m-am plimbat ca nebunul prin Bran sa gasesc un drum de a ajunge pe dealul unde era organizat concursul. Pana la urma am intrat in parcarea unui hotel si am intrebat pe cineva de acolo daca nu stie unde se tine concursul si mi-a raspuns ca a vazut niste biciclisti care au trecut pe acolo si mi-a aratat pe unde au urcat. Urcarea era pe o panta destul de abrupta la care ajungeai dupa ce treceai pe un podet. Panta am urcat-o cu bicicleta in spate si din varful pantei am putut zari undeva in departare locul unde se tinea concursul.
Parerea mea este ca se putea pune o hartie cu o sageata care sa indice locul unde se desfasoara concursul undeva la strada principala dar no, este mai bine sa te chinui :)
Pe la 9:30 am ajuns si eu la locul de start, gata incalzit si obosit si putin enervat ca nu am gasit usor locul concursului. Aici m-am intalnit cu un coleg de munca si cu gasca lui formata din 5 insi si am mai putut zari alti amatori pur sange cum ar fi Rares Manea :P
Ne-am inscris, am baut un redbull si am parcurs o tura de recunoastere sa vedem ce ne asteapta.
Dupa tura asta eram obosit de puteam pleca acasa :P dar am avut juma de ora la dispozitie sa lenevesc pe iarba inainte de a incepe concursul.
Ordinea plecarii in cursa a fost in functie de numarul de concurs care l-am tras la inscriere. Normal ca am tras numarul 45 fiind in ultimul rand :) dar asta era ultima mea problema :)
La 10:30 s-a dat startul si am plecat in cursa cu gandul de a face cat mai multe ture.
Traseul nu a fost foarte greu dar soarele ne-a omorat incet si sigur pe toti :) O mare parte din traseu a fost prin iarba care era destul de mare, o urcare de 1,2 Km si 2 coborari pe placul tuturor.
Timp de 1 ora am mers binisor facand 4 ture dupa care a intervenit brusc oboseala, am facut si tura a 5 asa mai usurel si inainte de start m-am uitat la cronometru si am vazut ca mai sunt 12 minute pana se termina concursul si m-am oprit ca mi-am zis ca sigur fac tura a 6 in 20 de minute :)
Cand am ajuns acasa am vazut in clasament ca sunt trecut la abandon pentru ca nu am mai mers si cele 12 minute ramase :)) ... lucru prea putin important.
Concursul a fost castigat clar de Rares Manea cu 9 ture complete parcurse in cele 90 de minute :)
Dupa premiere am taiat-o spre casa cu gandul la dush si pat :)
Am ajuns destul de praf acasa dupa o distanta de 31 km. Atata trebuia sa fac si la dus dar nu a fost sa fie.
In total am parcurs 94 Km dintre care 17.5 Km la concurs. As putea zice ca mi-am indeplinit obiectivul de a face cati mai multi Km cu varf si indesat.

La start, am plecat de la coada sa am ce depasi :))


Gasca de profesionisti :)


Imagini de pe traseu






Castigatorii :)