duminică, 31 iulie 2011

Concurs Uphill Sinaia 13 August 2011



Concursul asta l-am vazut in calendarul competitional de pe ciclism.ro dar dupa vreo saptamana doua a fost scos nu stiu din ce cauza. Mie mi-a placut ideea asta de concurs si am inceput sa-l caut pe net. L-am gasit in cele din urma si am inceput sa studiez in ce consta.
Mi-am ales ca traseu HobbyRide - Furnica pe 2 roti Bike Challenge.
Traseul este din Sinaia - Vf. Furnica cu o lungime de 13 Km si cu o diferenta de nivel de 1340 m.
Celelalte trasee mi s-au parut mult peste conditia mea fizica.

Descrierea traseului: diferenta de nivel este de 1340 iar lungimea de 12.8 km. Dintre acestia, primii 4.5 km sunt pe asfalt, urmeaza 2.8 km de drum forestier si restul sunt pe partie / poteca.


Bike route 651927 - powered by Bikemap

Cu siguranta pentru mine vor fi 13 Km foarte grei dar merita incercat. Eu am in cap sa ajung pana la Babele sa casc ochii pe acolo ca din pacate pana acuma eu nu am fost in Bucegi. Asadar o sa profit de ocazia asta sa parcurg cat mai mult din trasee, poate chiar sa ajung pana la Vf. Omu.
Ramane de vazut ce voi putea face :)

Un Weekend cu Uphill :)

De vreo 3 saptamani m-am hotarat sa merg la un concurs de mountainbike Uphill in Sinaia (13 August) si cum concursul se apropie weekendul asta am iesit la miscare.

Sambata am iesit pe la 12:00 din casa si m-am indreptat spre Livada Postei cu gandul de a urca pana in Poiana Brasov pe sosea. In Livada mi-am resetat ciclocomputerul si am pornit spre Poiana. Am ajuns in parcarea din Poiana Brasov dupa 46 min si 20 sec. Distanta parcursa: 12.16 Km.
M-am resimtit un pic ce-i drept ca am incercat sa merg cat pot eu de bine. Am luat o pauza de o ciocolata si ceva apa dupa care m-am indreptat spre Drumul Rosu sa vad ce au mai modificat pe acolo. Am inceput sa urc un pic pe Drumul Rosu dar noroiul era cam mare si am renuntat rapid. M-am intors pana la Complex Caprioara de unde am coborat pe Drumul Vechi pana la Pietrele lui Solomon. Aici am luat o pauza dupa care am inceput sa urc pe Drumul Vechi. Pana la Complex Caprioara am facut aproape 20 minute chit ca mi se paruse ca am urcat mai bine decat cand am scos 18 minute. De la Caprioara am coborat pana in Livada Postei pe sosea pentru relaxare :)
Din Livada am mers pana sub Tampa, am coborat pe la Star si m-am dus direct acasa.
Distanta parcursa: 43 Km in 2 ore si 30 de minute.

Duminica m-am trezit pe la 10:30 dupa o seara cu gratare si bautura multa si mi-am zis ca ar fi ok daca as baga o tura de dezmortire.
Am iesit din casa tot asa pe la 12:00 si mi-am zis sa mai bag o tura pe sosea pana in Poiana Brasov.
In Livada am facut acelasi lucru, mi-am resetat ciclocomputerul si am pornit spre Poiana. Spre deosebire de Sambata am incercat sa merg mai constant si pe rapoarte mai usoare sa am o cadenta mai buna sa vad care e diferenta. Sambata am avut multe fluctuatii, am fortat pe unele portiuni si pe unele portiuni debia mai pedalam.
Am ajuns in parcarea din Poiana dupa 45 min 30 sec. Am ajuns mai repede decat ziua precedenta cu aproape 1 minut chit ca aveam picioarele un pic obosite.
Distanta parcursa azi: 35 Km in 1 ora si 46 minute.

In concluzie mi-am dat seama ca este mult mai bine sa mergi constant si sa-ti dozezi efortul pentru intreaga distanta decat sa fortezi pe anumite portiuni din traseu si sa cedezi pe altele.
Alta concluzie ar fi ca mai am mult pana departe dar ideea este sa fac cat mai multa miscare anul asta si poate la anul o sa ajung la o conditie fizica optima sa pot face excursii mai lungi si sa pot merge la cateva concursuri fara sa am ca tinta doar terminarea traseului.